24 травня делегація Вінницького кооперативного інституту відвідала Вищу школу економіки, права та медичних наук ім. Едварда Ліпінського у м. Кельце.

Слід зауважити, що відповідно до угоди, укладеної нашими навчальними закладами три роки тому, такі зустрічі є традиційними. Однак цього разу, окрім студентської конференції, вперше відбулися дружні змагання волейбольних команд.

Відкрили конференцію проректор Вищої школи економіки, права та медичних наук ім. Едварда Ліпінського доктор Кшиштоф Вонторек та ректор Вінницького кооперативного інституту доктор Анатолій Драбовський. 

Зі сторони Інституту виступили Наталія Горячкіна з доповіддю «Причини корупції та ефективність антикорупційних стратегій» та Ілона Ковальчук – «Боротьба з корупцією у країнах Європейського Союзу».

Це був не перший науковий досвід студенток, оскільки вини брали участь у міжнародній конференції, що проходила у Вінницькому кооперативному інституті в листопаді 2018 р.

О другій половині дня відбулися змагання двох волейбольних команд. Команда Інституту грала з сильною та досвідченою командою Вищої школи. Перемогу у матчі отримали господарі змагань, що вчергове підтверджує високий рівень розвитку волейболу в Польщі (польські команди неодноразово ставали переможцями світових змагань). Однак наші спортсменки виявили неабияку наполегливість та стійкість.

У підсумку – перемогла дружба! Наш ректор, Анатолій Драбовський, запросив до Інституту волейбольну команду Вищої школи на матч-відповідь, який планується провести у наступному році. Запрошення було прийняте.