22 лютого 2018 році у м. Кельце Республіки Польщі відбулася міжнародна наукова конференція на тему «Кримінальні процеси у 1944-1989 роках. Конформізм або моральний релятивізм правничих кіл?».

Організаторами конференції, окрім Вищої школи економіки, права та медичних наук ім. проф. Едварда Ліпінського, на базі якої й відбувся захід, виступили Інститут національної пам’яті Республіки Польща та Вінницький кооперативний інститут.

З вітальним словом виступили організатори конференції, зокрема ректор Вінницького кооперативного інституту, д.е.н. А.Г. Драбовський.

У своїй промові він наголосив на важливості провадження досліджень з визначеної тематики передусім для того, щоб запобігти цьому у майбутньому. Він також відмітив важливість подальшої співпраці між науковцями наших держав. Конференція викликала інтерес не лише у науковців і студентів, про що свідчить низка репортажів і публікацій не лише в місцевих а й у центральних польських ЗМІ.

На пленарному засіданні також виступила к.е.н. Прицюк Л.А., проректор з науково-методичної роботи інституту з доповіддю на тему «Рецидиви репресій кримських татар».

Конференція є першим досвідом співорганізації та участі Вінницького кооперативного інституту у подібних міжнародних заходах. В планах інституту є розширення міжнародної наукової співпраці викладачів та студентів.

За результатами конференції учасники отримали сертифікати.