01 березня 2018 року в м. Вінниці в приміщені Вінницької облспоживспілки відбулись п’яті збори Ради облспоживспілки сімнадцятого скликання.

В роботі зборів, крім членів Ради облспоживспілки, взяли участь члени ревізійної комісії облспоживспілки, голови правлінь, їх заступники та головні бухгалтери райспоживспілок, райспоживтовариств, голови ревізійних комісій, об’єднаних комітетів профспілок, керівники та головні бухгалтери підприємств облспоживспілки, спеціалісти облспоживспілки.

В роботі зборів ради взяв участь перший заступник голови правління Укркоопспілки Левицький Володимир Павлович.

З доповіддю «Про господарсько-фінансову діяльність споживчої кооперації області у 2017 році та завдання щодо її подальшого розвитку у 2018 році» виступив голова правління облспоживспілки Подолян Василь Васильович. Він наголосив на тому, що кооператорам області вдалося зберегти потужну матеріально-технічну базу, розширити масштаби діяльності основних галузей кооперативного господарства, забезпечити стабільний фінансовий стан підприємств та організацій, покращити соціальний захист працівників. Так, за підсумками 2017 року загальний обсяг роздрібного товарообороту склав майже 790 мільйонів гривень, оборот ресторанного господарства – 61 мільйон гривень, послуг населенню надано на 66 млн. грн., обсяги виробництва – 143 мільйона гривень, обсяги заготівель склали 142,6 млн. грн. І ці показники від 10 до 15 відсотків більше до минулого року. В усі галузі кооперативного господарства інвестовано більше 30 млн. грн. Організаціями та підприємствами споживчої кооперації області в цілому отримано майже 9 млн. гривень прибутку. Рентабельно спрацювали усі галузі діяльності, прибуткові -  понад 99 відсотків суб’єктів господарювання. Споживча кооперація продовжує відігравати важливу роль в економіці області.

В обговоренні доповіді прийняли участь: голова правління Іллінецької райспоживспілки Коломієць Олександр Дмитрович, голова споживчого товариства «Світанок» Томашпільської райспоживспілки Вигодянський Олег Борисович, голова правління Могилів-Подільського райспоживтовариства Нарольська Світлана Дмитрівна, головний бухгалтер Немирівської райспоживспілки Бублик Вікторія Анатоліївна, ректор Вінницького кооперативного інституту Драбовський Анатолій Григорович.

Виступаючі акцентували свою увагу на проблемах, які вони сьогодні вирішують та планах на майбутній період. А саме про збільшення плати за нерухомість, земельні ділянки та впровадження РРО. Велика увага за зборах приділялась розвитку кооперативної освіти, профорієнтаційній роботі.

Перед учасниками зборів виступив перший заступник голови правління Укркоопспілки Левицький Володимир Павлович, який подякував спілчанам за успішну роботу і відповів на питання, які були порушені в виступах.

На зборах Ради були прийняті рішення по поточних питаннях господарювання споживчої кооперації області на 2018 рік та рішення щодо підготовки та проведення звітно-виборної компанії

Також замість вибулого члена ради була обрана членом ради облспоживспілки Козак Надія Миколаївна – директора кооперативного підприємства «Центральний ринок» Томашпільської райспоживспілки.