Друк

Коментар голови правління облспоживспілки Подоляна Василя Васильовича.

26 вересня біля м. Калинівка сталася біда - пожежа і потужні вибухи військових складів, від чого постраждали навколишні населені пункти, об’єкти соціальної інфраструктури.

Споживча кооперація області і, зокрема, Калинівського району спрацювала в цій ситуації дуже оперативно. Практично від того часу, як почалися вибухи, вже ніхто не мав сну. Телефонували один одному, тому що наші кооператори також проживали в зоні враження і першочергове завдання було вивезти людей в безпечні місця. Крім того готельно-ресторанний комплекс «Дубовий Гай» розташований в декількох кілометрах від місця надзвичайної ситуації. Тому всі працівники закладу були терміново евакуйовані.

На другий день голова правління Калинівської райспоживспілки Щерб Наум Наумович організував роботу по забезпеченню хлібом і продуктами першої необхідності людей, які залишилися в Калинівці та працівників рятувальних служб. А в Корделівці організував харчування людей, які виїхали з зони враження. Асоційований член Калинівської райспоживспілки, кафе «Колосок», також організувало гаряче харчування на протязі всієї ночі.

На другий день телефон був гарячий від дзвінків, які надходили від обласних і районних керівників споживчої кооперації. Всі пропонували свою допомогу. Відгукнулись абсолютно всі кооперативні підприємства області. Допомагали хто грошовими коштами, хто продуктами.

Так, іллінецькі та немирівські кооператори організували доставку хлібобулочних виробів, теплицькі – картоплю, одежу та інші продукти, а госпрозрахункове об’єднання ринків м.Вінниці доставило на ранок продуктів першої необхідності в розмірі п’яти тисяч гривень.

Користуючись нагодою хочу подякувати голові Правління Укркоопспілки Іллі Гороховському, який з перших годин переймався нашими проблемами а також всім кооператорам і керівникам, які відгукнулись на біду. Ще раз переконуюсь, що споживча кооперація в важкі і критичні часи згуртовується, проявляє свої найкращі якості і вірю в те, що завдяки таким основоположним принципам в неї велике майбутнє.

Дивитися всі фотографії►