Вступна кампанія 2017 року добігає завершення. У цьому році вона не обійшлася без проблем. Зменшення загальної кількості випускників, новації у процедурі прийому абітурієнтів, конкуренція серед вищих навчальних закладів міста Вінниці визначило пріоритетним питання організації вступної кампанії та профорієнтаційної роботи серед потенційних абітурієнтів Вінницького кооперативного інституту.

Починаючи з вересня 2016 року, колектив інституту налаштувався на кропітку роботу за «майбутнього студента». Традиційно почали працювати підготовчі курси, вперше відкрилися курси із вивчення іноземних мов, комп’ютерні курси, щомісячно проводилися тематичні Дні відкритих дверей, консультації з питань вступу, участь студентів у загальноміських заходах. Усьому колективу вдалось організувати потужну рекламну кампанію щодо Вінницького кооперативного інституту, охопивши значну мережу шкіл, професійно-технічних училищ, коледжів Вінницької області. Плідна співпраця викладацького складу інституту та кооператорів під гаслом «Кожний абітурієнт – наш потенційний студент» дала свої позитивні результати.

З 2017 року запроваджена програма «Подвійних дипломів» Вінницького кооперативного інституту та провідного польського ВНЗ – Вищої школи економіки, права та медичних наук (м.Кельце). Нашим абітурієнтам надана реальна можливість отримати польський диплом та інтегруватися в європейський освітній простір.

Під час вступної кампанії 2017 року в приймальну комісію Вінницького кооперативного інституту надійшло 1210 заяв, зокрема у коледж – 744 заяви, в інститут – 320. Найбільшу кількість заяв подано на спеціальності: «Право», «Готельно-ресторанна справа», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Менеджмент». Всього по навчальному закладу зараховано 550 студентів, в т.ч. до коледжу – 286 студентів, до інституту – 264. До коледжу на денну форму навчання зараховано 192 студента, на заочну форму навчання – 94. Прийом студентів до інституту становить на денну форму навчання – 94, а на заочну – 170 студентів.

Зменшення загальної кількості випускників шкіл, наявність місць державного замовлення в інших навчальних закладах, відсутність обмеження кількості заяв для вступу до приватних навчальних закладів ускладнювали забезпечення обсягів прийому до ВКІ. Незважаючи на всі негаразди, нам вдалося зарахувати до нашого начального закладу за результатами сертифікатів ЗНО 41 студента. 

Неодмінною «родзинкою» профорієнтації серед випускників 9-х та 11-х класів й училищ є оформлення іменних сертифікатів на право вступу до ВКІ на пільгових умовах зі знижкою 5% від вартості першого року навчання. Протягом вступної кампанії зараховано 119 студентів за іменними сертифікатами. Вже другий рік поспіль ми проводимо акцію серед студентської молоді «Приведи друга на навчання до ВКІ». Дванадцять студентів, які виконали умови акції, згідно з наказом ректора інституту будуть сплачувати освітні послуги на пільгових умовах. Акція сприяє налагодженню товариських відносин між студентами та має великі перспективи на майбутнє. Найбільше випускників 9 класів вступило до коледжу із ЗОШ м. Вінниці: №10, 6, 30, 35, 13, 31, 27, 29.

Вчена рада інституту затвердила пільги студентам, яких Законом України визнано учасниками бойових дій та які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції. Дев’ять студентів – учасників АТО отримали 50% знижку за весь період навчання.

Навчальний заклад приділяє увагу можливості отримати другу освіту за усіма спеціальностями, які акредитовані у коледжі та інституті, адже абітурієнти прагнуть поглибити свої знання та здобути іншу професію. Такий сучасний підхід до справи дозволив збільшити кількість студентів.

У 2017 році оновлено за сучасними вимогами web-сайт інституту. Саме він, переважно, відіграє важливу роль у закріпленні позитивного іміджу навчального закладу, є віртуальним провідником між потенційним абітурієнтом та інститутом, джерелом публічної та прозорої інформації. Понад 75% абітурієнтів були користувачами web-сайту інституту, про що позитивно відгукувались у своїх коментарях.

Для забезпечення відкритості та прозорості вступної кампанії на web- сайті інституту своєчасно надавалась  інформація з питань вступу до ВКІ.

Співпраця викладачів інституту та працівників Вінницької облспоживспілки забезпечила найкращі результати вступу з Вінницького, Тульчинського, Шаргородського, Козятинського, Тростянецького, Немирівського, Томашпільського, Тиврівського, Берщадського, Калинівського, Липовецького, Оратівського районів. Якісну профорієнтаційну роботу провели наступні викладачі: Солоїд О.В., Олійник Л.Г., Прокопенко Т.В., Кашпрук Ю.А., Мельник Е. Г., Нагорняк С.В., Мацера С.М., Кравчук Н.М., Цопа М. Б., Гринчук Т.П., Артемович Т.М., Островська І.Ю., Дибчук Л.В., Мотрук В. Г., Коваль А. В., Маньгора Т.В., Гончарук Б.С., Горобець Л.В.,Ткачук Н.П., Юсуфова А.М., Вознюк Т.К., Марчук О.О., Петренко В.І., Черненко Н.С., Кметюк М.Р.

Особливу подяку необхідно висловити викладачам, які проявили професійну свідомість та допомогли у роботі приймальної комісії, а саме: Ставничій Н.О., Кравчук Н.М., Варшавській І.Я., Ясько Т.Ю.

Обличчям вступної кампанії навчального закладу є приймальна комісія. Від її професіоналізму, фахової компетентності, командної роботи залежить вибір абітурієнта. Добрі відгуки заслуговують: Кирилюк Н.Г., Сулима Я.В., Ковбасюк І.В., Любущенко О.С., Формагей А.С., Барщевська А.Д., Іванова О.М., Кметюк М.Р.

Якісна профорієнтаційна робота колективу, корпоративне рекламування навчального закладу, активне розповсюдження інформації у ЗМІ, на інформаційних сайтах та в соціальних мережах, зокрема група у Facebook, на освітніх порталах – це фірмовий стиль викладацького колективу Вінницького кооперативного інституту. Завдяки цьому в умовах жорсткої конкуренції в освітньому просторі Вінницький кооперативний інститут займає гідне місце серед навчальних закладів міста Вінниці.

Ректор інституту, доктор економічних наук, професор  А.Г. Драбовський