16 вересня 2017 року в м.Тульчині відбулися урочистості з нагоди святкування дня міста. Визначну роль в проведенні свята бере на себе Тульчинська районна громадська організація «Тульчинське земляцтво».

З часу її створення, коли настала можливість згуртувати та об’єднати вихідців з Тульчинського району навколо вирішення головних проблем економічного та соціально-культурного розвитку рідного міста та району минає 10 років. Весь цей час голова правління Вінницької облспоживспілки Подолян Василь Васильович очолює земляцтво. Сам виходець з Тульчинського району, починав свою трудову діяльність в смт. Кирнасівка, потім працював головою правління Тульчинської районної спілки споживчих товариств.

Основна мета громадської організації - консолідація зусиль членів земляцтва для задоволення та захисту своїх соціальних, економічних, творчих та інших інтересів, найбільш ефективного використання їх потенціалу і можливостей по наданню допомоги в соціально-економічному і матеріальному добробуту людей району, установ соціальної сфери, захисту політичних, економічних, культурних та історичних здобутків Тульчинського краю, сприяння збереженню пам'яток іcтopії та культури, проведення культурно-просвітницьких заходів.

Члени громадської організації - це люди різних професій i вікy, політичних та релігійних уподобань, знатних вихідців, які досягли певних життєвих висот i водночас родинно або професійно пов'язані з містом та районом. Серед них є пpaцiвники міністерств України, відомств та державних органів влади, депутати обласної та районної рад, керівники підприємств, навчальних закладів, медичних установ.

3 2010 року члени "Тульчинського земляцтва" збираються в третю неділю вересня, щоб спільно проводити заходи, присвячені святкуванню дня міста Тульчина. Зібрання проходять у вигляді конференцій, колективних вечорів-портретів з розповідями про членів земляцтва, тематичних концертів і просто зустрічей з жителями міста та району, на яких аналізується виконана робота та планується ближня перспектива.

Впродовж десяти років члени "Тульчинського земляцтва" брали активну участь в громадському житті мicтa i району, в його соціально-економічному розвитку, в проведенні культурно-мистецьких та фізкультурно-оздоровчих заходах, а також надавали благодійну матеріальну, фінансову та інші допомоги жителям міста i району закладам освіти, культури, охорони здоров'я та ін.

Серед найактивніших меценатів рідного краю Подолян Василь Васильович – голова правління Вінницької облспоживспілки, заслужений працівник сфери послуг, кандидат історичних наук, Херсонський Борис Михайлович – генеральний директор компанії «Асоль», Гаркушин Володимир Олександрович – віце-президент холдингової компанії «Петрус», Заболотний Дмитро Ілліч - віце-пре-зидент НАН України, академік, доктор медичних наук, професор, член президії національної Академії медичних наук, заслужений діяч науки i техніки України, лауреат Державної премії 2014 року, директор науково-дослідного інституту отоларингології ім.. О.О.Коломійченка, Городинський Станіслав Станіславович - начальник управління культури i мистецтв Вінницької ОДА, заслужений артист України, Тарадайко Григорій Миколайович - директор ТОВ "Консоль" та багато інших.

Дивитися всі фотографії►