Курс України на євроінтеграцію не пройшов осторонь і Вінницького кооперативного інституту. Угода про співпрацю, що була підписана у листопаді 2016 року між Вищою школою економіки, права та медичних наук імені проф. Едварда Ліпінського (м. Кельце, Польща) та Вінницьким кооперативним інститутом, дала можливість інтернаціоналізувати освітню діяльність навчальних закладів.

У рамках Х Міжнародної науково-практичної конференції «Наука та практика сучасності та майбутнього» 24 травня у Вінницькому кооперативному інституті вперше був проведений круглий стіл з Вищою школою економіки, права та медичних наук імені проф. Едварда Ліпінського (м. Кельце, Польща) у вигляді онлайн-трансляції.

Проведення заходу стало можливим завдяки ініціативі ректора Вінницького кооперативного інституту Драбовського Анатолія Григоровича та за підтримки Вінницької облспоживспілки в особі голови правління Подоляна Василя Васильовича.

У круглому столі взяли участь студенти четвертого курсу спеціальності «Правознавство» Вінницького кооперативного інституту Драбата Ангеліна та Розборський Богдан, а також викладачі кафедри права Будас Анна Пилипівна, Ставнича Наталя Олександрівна. Вищою школою економіки, права та медичних наук  були представлені доповіді чотирьох докторів наук та студентів.

Під час круглого столу обговорювались проблемні питання юридичної спрямованості обох країн. Найбільшу дискусію викликали доповіді, що стосувалися майбутньої практичної та професійної діяльності випускників спеціальності «Правознавство». Студенти активно визначали розбіжності колізійних прив’язок у законодавстві двох держав.

Обидві сторони зацікавились також питаннями обміну досвідом діяльності органів студентського самоврядування.

Визначений формат круглого столу дозволив не лише поділитися науковим та практичним досвідом, а й закласти ще одну цеглину у спільну майбутню діяльність між двома вищими навчальними закладами.