14 квітня 2016 року відбулися вибори ректора Вінницького кооперативного інституту.

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та Методичних рекомедацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника вищого навчального закладу споживчої кооперації України, затвердженого Постановою правління Укркоопспілки від 22.09.15р. № 17, навчальним закладом була здійснена вся необхідна процедура підготовки до виборів ректора.

У виборах брали участь всі науково-педагогічні та педагогічні штатні працівники, а також виборні представники інших штатних працівників та студентів.

На виборчій дільниці під час голосування були присутні директор Департаменту кадрової політики, освіти і науки Укркоопспілки, директор НМЦ «Укоопосвіта» Войнаш Лідія Герасимівна та представники Власника - Вінницької облспоживспілки, в особі голови правління Подоляна Василя Васильовича та заступника голови правління Кирилюка Віталія Анатолійовича.

До списків виборців було включено 129 осіб, у голосуванні прийняло участь 126 осіб ( 97,7%).

Присутні підтвердили, що вибори пройшли відповідно до норм законодавства та з дотриманням процедури таємного голосування.

За результатами голосування ректором Вінницького кооперативного інституту обрано д.е.н., професора Драбовського Анатолія Григоровича, за якого віддали голоси 96,9% виборців.