17 жовтня 2012 року на базі підприємств Липовецької та Іллінецької райспоживспілок проводився обласний семінар, мета якого – вивчення та розповсюдження передового досвіду щодо створення сучасної конкурентоспроможної мережі роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування.

У роботі семінару взяли участь голова правління облспоживспілки  Подолян В.В., члени правління, голови правлінь райспоживспілок, райспоживтовариств, керівники підприємств і фахівці  облспоживспілки, голови державних адміністрацій і рад Липовецького та Іллінецького районів.  

Липовецькі та Іллінецькі кооператори поділилися своїми напрацюваннями щодо розбудови сучасної конкурентоспроможної мережі підприємств роздрібної торгівлі, зокрема, коопмаркетів з комп’ютерним обслуговуванням торговельних технологій, сучасною логістикою розміщення товарів. Учасники семінару ознайомилися також з підприємствами ресторанного господарства, по наданню платних послуг та заготівельно-переробного комплексу. 

Огляд розпочався з кафе «Молодіжне» в м. Липовець, реконструйованого з колишнього кафе комбінату громадського харчування, яке було на грані закриття.  Модернізація проведена за кошти пайовиків. 
Далі учасники семінару ознайомилися з роботою сучасного коопмаркету «Чарівна кишеня», магазину будівельних матеріалів "Пан господар", кафе "Козацький двір" СТ «Юлія». 

Багато повчального побачили учасники, відвідавши книжковий магазин «Глобус», фармацевтичну аптеку СТ «Гарант К», зубопротезний та косметичний кабінети СТ «Дент Лайф», сауну та більярдну СТ «Віто», цехи хлібозаводу КП «Іллінціхліб» Іллінецької райспоживспілки. 

На завершення семінару учасники відвідали підприємства з надання швейних та ритуальних послуг в с. Кальник та магазин самообслуговування СТ «Кооператор» смт. Дашів, де проведено реконструкцію та капітальний ремонт. Після запровадження методу самообслуговування товарооборот збільшився у 5 разів. А в с. Даньківка, в якому проживає до 500 жителів кооперативний магазин після ремонту торгує до 100 тис. грн.. в місяць. 

На підведені підсумків, яке відбулося в приміщенні Іллінецької райспоживспілки голова правління облспоживспілки Подолян В.В. та голова Іллінецької районної державної адміністрації Ящук В.М. високо оцінили роботу Липовецьких та Іллінецьких кооператорів в питаннях розбудови конкурентоспроможної мережі підприємств торгівлі, ресторанного господарства, по наданню платних послуг, заготівельно-переробного комплексу. В обговорені результатів роботи взяли участь голови правлінь Немирівської, Тиврівської та Іллінецької райспоживспілок.

Дивитися всі фотографії ►