28 жовтня 2015 року в Вінницькому кооперативному інституті відбувся благодійний ярмарок, присвячений пам’яті загиблих героїв, метою якого був збір коштів для допомоги їхнім родинам.

Випускник 2007 року Вінницького кооперативного коледжу економіки і права Мушта Максим героїчно загинув під час звільнення від терористів райцентру Ясинувата на полі бою від поранень внаслідок влучення терористами в БТР. Цього дня в музеї Історії споживчої кооперації відкрито дошку пам’яті герою.

Серед загиблих - рідний брат співробітниці навчального закладу, кіборг Франишин Дмитро. Йому було лише 32 роки. Дмитро загинув під час бою з російськими збройними формуваннями в районі аеропорту Донецька. Максим Мушта та Дмитро Франишин нагороджені орденами «За мужність» III ступеня (посмертно).

На благодійному ярмарку були присутні вдова Максима – Ольга, його малолітній син та рідна сестра Дмитра – викладач ВКІ Чоботар Наталя Юріївна.

Під час проведення цього заходу студенти комерційного-технологічно відділення презентували всім бажаючим страви різних країн світу та польову кухню.  Усі присутні мали змогу прийняти участь у благодійному аукціоні, лоти на який надали студенти навчального закладу. Найактивніші студенти підготували флешмоб для підтримки наших воїнів-захисників.

Спільними зусиллями вдалося зібрати 9877 грн. 30 коп. Кошти були передані родинам загиблих.

Дивитися всі фотографії ►