7 листопада 2014 року на базі підприємств Муровано - Куриловецької райспоживспілки відбувся обласний семінар, мета якого – вивчення та розповсюдження передового досвіду щодо створення сучасної конкурентоспроможної мережі роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування.У роботі семінару взяли участь: голова правління облспоживспілки Василь Подолян, його заступники, голови правлінь райспоживспілок, райспоживтовариств, директори підприємств облспоживспілки, фахівці, керівники районної державної адміністрації та районної Ради.

Муровано – Куриловецькі кооператори поділилися своїми напрацюваннями щодо розбудови сучасної конкурентоспроможної мережі підприємств роздрібної торгівлі, зокрема коопмаркетів. Учасники семінару ознайомилися також з підприємствами ресторанного господарства, по наданню платних послуг та заготівельно-переробного комплексу.

Огляд розпочався з районного центру, де споживчим товариством «Лідер» із звичайних магазинів «Продовольчі товари» після реконструкції зроблено два магазини типу «маркет» із сучасним технологічним обладнанням та комп'ютеризованим обліком торгових процесів. Вкладені кошти та зусилля кооператорів дали відповідний економічний ефект. Середньомісячний товарообіг зріс у 2,5 рази, робота прибуткова та рентабельна. Зручно покупцям і приємно працювати кооператорам.

Учасники семінару також ознайомилися з роботою оновлених магазинів середнього формату. Це об’єкти споживчих товариств «Тріумф», «Лакомка» Муровано – Куриловецького СТ.

Завдяки реформуванню у торгівельній галузі запрацював універмаг. Тривалий час кооперативний універмаг у Мурованих Курилівцях перебував в оренді швейної фабрики. Та спілчани повернули його до діяльності, інвестуючи в реконструкцію та ремонтні роботи до трьохсот тисяч гривень. Тут здійснюється торгівля продовольчими та непродовольчими товарами як споживчими товариствами, так і підприємницькими структурами.

Учасників семінару було ознайомлено з мережею формату сільської кооперативної крамниці у селах Рівне, Котюжани та Перекоринці, де в кожному магазині присутні товари універсальної бази. На невеликій площі практично є все – насичений асортимент продовольчих товарів, великий вибір супутніх товарів повсякденного попиту, товари для домашнього вжитку, понад тисячу найменувань.

Ознайомились учасники наради з роботою хлібозавода СТ «Лідер», де випікається різноманітний асортимент хлібобулочних виробів та забезпечується торгівельна мережа району.

Багато повчального побачили учасники, відвідавши заклади ресторанного господарства та по наданню послуг. Це кафе СТ «Шанс» та Рівненського СТ, а також бар «Омега» СТ «Поділля», де можна гарно провести відпочинок і пограти у більярд.

Кооператори Муровано - Куриловецької райспоживспілки намагаються стабільно нарощувати обсяги фінансово-господарської діяльності, передусім завдяки інноваційно-інвестиційній спрямованості розвитку торгівлі, виробництва, заготівель.

На підведенні підсумків, яке відбулося в приміщенні Муровано-Куриловецької райспоживспілки голова правління облспоживспілки Василь Подолян високо оцінив роботу кооператорів райспоживспілки в питаннях розбудови конкурентоспроможної мережі підприємств торгівлі, ресторанного господарства, по наданню платних послуг, заготівельно-переробного комплексу. Він вручив кращим кооператорам Муровано-Куриловецької райспоживспілки грамоти та грошові винагороди.