13 липня на кортах Вінницького кооперативного інституту відбулося урочисте відкриття турніру з тенісу «Подільське літо – 2013». Турнір закінчиться 11 серпня нагородженням учасників і церемонією закриття чемпіонату. Змагання відкрили президент Винницької обласної Федерації тенісу України, голова правління Вінницької облспоживспілки Подолян В.В. та заступник голови комітету з фізичної культури і спорту міської ради Семчук Р.Р. Цей відкритий чемпіонат міста з тенісу став традиційним. Він проводиться в м. Вінниці в липні-серпні місяці и присвячений Дню фізичної культури і спорту. 

Кількість бажаючих взяти участь в відкритому чемпіонаті міста в нинішньому році нараховується більше 200 спортсменів. Серед учасників неодноразові чемпіони і призери Міжнародних турнірів, переможці різних змагань на першість області і міста, інших турнірів календаря Федерації тенісу України. В змаганнях приймають участь не тільки спортсмени-любителі міста, а й усієї області. Кооператори також приймають участь в змаганнях. Серед них голова правління Подолян В.В., його заступник Кирилюк В.А. 

Ця офіційна першість міста проводиться спільно з Вінницькою обласною Федерацією тенісу України, комітетом з фізичної культури і спорту міської ради з визначенням рейтингу кращих тенісистів міста по 5-ти розрядам і 9-ти віковим категоріям. Тільки в минулому році кількість учасників турніру, які заявилися у всіх п’яти розрядах, склало 207 спортсменів. Більше 20 чоловік прибули з районів області. 

Інформаційна підтримка чемпіонату буде здійснюватися як за допомогою телебачення, преси, так і відображатися на сайті «Большой теннис.VINNITSA» (http://tennis-vinnitsa.com.ua). На цьому сайті можна отримувати саму свіжу інформацію про хід турніру.