Про споживчу кооперацію (закон от 10.04.1992 № 2265-XII)

Стан документа: Чинний

Системний номер: 2265-12

 

Редакція вiд 02.03.2015 на пiдставi 219-19

Анотацiя вiд 10.04.1992 >> "On Consumer Cooperation"

10.04.1992 - Прийняття

09.05.1992 - Введення в дію 2266-12

14.10.1992 - Редакція на основі 2687-12

06.03.1993 - Редакція на основі  15-93

04.06.1993 - Редакція на основі  3180-12

16.07.1993 - Редакція на основі  3292-12

06.05.2000 - Редакція на основі  1642-14

26.05.2001 - Редакція на основі  2401-14

20.02.2002 - Редакція на основі  2921-14

22.03.2002 - Редакція на основі  3047-14

11.06.2003 - Редакція на основі  762-15

06.01.2004 - Редакція на основі  1294-15

11.11.2004 - Роз'яснення на основі v016p710-04

31.03.2005 - Редакція на основі 2454-15

  • Голос України від 09.05.1992
  • Відомості Верховной Ради України від 28.07.1992 - 1992 р., № 30, стаття 414

Закон №530-IX від 17.03.2020 р. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"

Закон №540-IX від 30.03.2020 р. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)"

Постанова Кабінету Міністрів №211 від 02.04.2020р. "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"

Закон України №771 від 23.12.1997р. "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"

 

Закон України №1602 від 22.07.2014р. "Провнесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів"

Наказ Мінагропродукту № 590 від 01.10.2012 Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)

 

 

Закон України № 2042 - VIII від 18.05.2017р. "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин"

 

Плани діяльності Наказ від 27.11.2018 № 965 «Про затвердження щорічного плану державного контролю Держпродспоживслужби у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини на 2019 рік»

 

Закон України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів" 2639-III

 

МЕТОДИЧНІ НАСТАНОВИ З ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ЩОДО БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ НА ВИРОБНИЧИХ ПІДПРИЄМСТВАХ СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ УКРАЇНИ

 

 

 

 Сайт ''Держпродспоживслужба" - Україна

          "Держпродспоживслужба" - Вінниця  

 

Затверджені наказом
Міністерством аграрної політики та
продовольства України
“____”_________2018 р.
за № _______________

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
“___”_________ 2018 р.
за № _______________

 

 

МЕТОДИЧНІ НАСТАНОВИ

 

З ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ЩОДО БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ НА АГРОПРОДОВОЛЬЧИХ          

РИНКАХ

 

 

 

  

МЕТОДИЧНІ НАСТАНОВИ

З ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА

УКРАЇНИ ЩОДО БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ НА ВИРОБНИЧИХ ПІДПРИЄМСТВАХ СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ УКРАЇНИ

 

 

  

Виробничі підприємства системи споживчої кооперації, які відповідно до законодавства є операторами ринку харчових продуктів, повинні відповідно до цих Настанов забезпечити знання всіх законодавчих актів, що стосуються гігієнічних вимог та процедур заснованих на принципах НАССР та впровадження системи НАССР на підприємстві.

 

  

 

МЕТОДИЧНІ НАСТАНОВИ

З ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ЩОДО БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ У ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

 

 

  

Ці настанови можуть бути використані для навчання персоналу закладів ресторанного господарства.

Рекомендації Настанов поширюються на операторів ринку, які надають послуги у сфері харчування. Оператори ринку мають враховувати інші небезпечні фактори, що не описані у настановах. Ці фактори пов’язані з умовами середовища, плануванням потужності, особливостями технологічного процесу і не передбачаються у загальних настановах.

 

  

МЕТОДИЧНІ НАСТАНОВИ

З ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ

ЩОДО БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

ДЛЯ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ

СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ УКРАЇНИ

 

 

МЕТА РОЗРОБКИ

Методичні настанови роз’яснюють, як здійснювати діяльність підприємств роздрібної торгівлі споживчої кооперації, як операторів ринку, з дотримання вимог законодавства України стосовно безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

 

Настанови розроблені відповідно до Закону України №771 від 22.07.2014 р. “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” та Наказу міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 “Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження  та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)”.

 

Виконання наведених у Настановах вимог не повинно суперечити законодавству України. Оператори ринку можуть виконувати вимоги Настанов повністю чи лише окремі їх розділи у разі повного забезпечення вимог безпечності харчових продуктів.

 

Єдиний податок 

Групи платників єдиного податку в Україні 2019                                                     

Єдиний податок 2019. Чим можна займатись, а чим ні

Єдиний податок 2019. Що зміниться з 01.01.2019

Наслідки порушення - єдинником умов перебування на спрощеній системі

 

 

 

Єдиний соціальний внесок     

Розмір зарплати для сплати страхових внесків

Розміри ЄСВ  

 

               Праця та зарплата                 

Допомога при народженні дитини

Допуск до роботи без інструктажу

З 13 березня 2018 змінено витрати  на охорону праці

Звільнення з поважних причин

Зразок наказу на призначення відповідального

Квоти щодо працевлаштування осіб передпенсійного віку

Коли добові є доходом працівника та як їх відобразити в формі

Медичні огляди працівників

Обовязок роботодавця інформувати про розмір нарахованої зарплати

Обсяг робіт для прибиральника на мінім зарплату

Особливості роботи за сумісництвом

Перелік питань з перевіки охорони праці на місцях

Підстави для скороченого робочого часу

Підстави для перевірок Держпраці

Податкова соціальна пільга з ПДФО

Потрібно скоротити працівників

Розмір зарплати для сплати страхових внесків

Розміри мінімальної заробітної плати

Розміри прожиткового мінімуму в Україні

ТОП 5 нововеденьу фінансуванні лікарняних та декретних від ФСС

Трудовий договір та ЦПХ

Штрафні санкції за порушення трудового законодавства згідно статті 265 КЗпП України станом на 01.01.19

Що таке мінімальні державні гарантії

Як правильно порахувати норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів

Як формуватиметься тарифна сітка

Які строки виплати зарплати

ШТАТНИЙ РОЗПИС НА 2019 РІК:
СКЛАДАЄМО ЗА НОВИМИ ФОРМАМИ

При організації будь-якого підприємства досвідчений роботодавець знає напевно, що потрібно скласти документ, який визначає, які посади будуть обіймати майбутні працівники, скільки працівників необхідно і якою буде зарплата цих працівників. Такий документ зветься "штатний розпис". Без нього управляти підприємством, вести кадрову, планову або бухгалтерську роботу на підприємстві неможливо.

7 порад, як уникнути помилок при укладенні цивільно-правового договору

АКТУАЛЬНІ ЗАПИТАННЯ:

*         Яка різниця між трудовим

та цивільно-правовим договором?

*         Як правильно сформулювати предмет
цивільно-правового договору?

*         На який строк потрібно укладати
такий договір?

Більшість власників малого та середнього бізнесу для оптимізації своєї діяльності не наймають працівників за трудовими договорами, надаючи перевагу цивільно-правовими договорам. Практика показує, що приватні підприємці при укладенні цивільно-правових договорів припускаються чимало помилок. Проаналізувавши найпоширеніші з них, можна сформулювати кілька порад, які допоможуть уникнути цих помилок у майбутньому.

Зрозумієш різницю між трудовим та цивільно-правовим договором — правильно складеш договір.